از لیندا تا یمن !
دوست داریم تحولات یمن و کلیه ری اکشن های مردم بخصوص دانشجویان را با داستانی از گربه (لیندا خانوم) شروع کنیم !
این لیندا خانوم که در عکس میبینید گربه ی کتابخونه و دانشگاه ماست، به شدت آرام و دوستداشتنی ، چند روز پیش بود که برای ناز کردنش اومده بودیم که ناگاه مشاهده کردیم پای سمت راستش به شدت آسیب دیده و رو زمین به طرز فجیعی میکشه ، از مسئول بوفه سؤال کردیم ایشون هم گفتند چند روز پیش عدهای دانشجو در گذر از این گربه احساساتشان فوران کرده و با نثار لگدی به گربه و پرت کردنش به ین حال افتاده .
اما بحث بر سر مفاهیم است و ما ما میخواهیم یک پدیده رو تجرید کنیم و از دل اون خیلی چیزا بیرون بکشیم . ماجرا اینجا تموم نمیشه و وقتی ما به همراه یکی از دوستان با لیندا برخورد کردیم دنبال کارتن مقوایی گشتیم تا اونو به دامپزشکی ببریم ، در این چند دقیقه تعداد زیادی رد شدند زحمت کشیدند گردنی تکان دادند خندیند و رفتند ، گویا پای شل سمبول شادی و گربه ی ناقص مصداقی از زیبایی برای این عزیزان بود، گروهی دیگر بودند اولین جملهای که به ذهن سترگشان خطور میکرد این بود : بزن راحتش کن ! که با حلم و بردباری از اینها هم گذشتیم ، در پایان یکی از دوستان بنده که هروقت من این مرد رو میدیدم مشغول مطالعه بود، تمام دغدغه هاش آرمانهای انقلاب و .. بود وقتی به ما رسید شتابان دنبال کارتن رفت و خیلی کمک کرد ، علی ای حال پای گربه رو دوبار گچ گرفتیم گچ رو پا نموند و الان هم همونطور لنگ به حیات خودش ادامه میده !
خب حال بریم سراغ تجرید ، دوستان از رسول خدا میپرسند هدف شما از بعثت چیست ؟ شعارت چیست که اینگونه سعادت را برای بشرخواستاری ؟ میفرماید إنما بعثت لأتمم مکارم الأخلاق ! اخلاق
پس 1 – ما مسلمان هستمی 2- پیامبر ما بر حسب کتابها و روایات حضرت محمد ص است 3- حضرت محمد ص هدف از بعثت خویش را اینگونه بیان کرده !
حال اخلاق چیست که بالغ بر صدها جلد در مغرب زمین و مشرق زمین کتابها نوشته شده ، مکاتب شکل گرفته و و هرکسی بر قاموس بشریت محروم همه چی دار نسخه پیچیده ! از اخلاق کانتی و سارتر و راسل گرفته تا نیچه و ...
حال نمیخواهیم این چند ستر را به هزاران ستر پیرامون اخلاق اسلامی بر پایه فلسفه اسلامی و نه فقط علم کلام بررسی کنیم و از صدر متاهلین تا مولای رومی و میرزا جواد ها و همدانی ها و ... بگوییم ! اما تا همین مرحله از صفات مقایسه میکنیم که اگر اخلاق پیشوایان خود را با حیوانات مقایسه کردیم و کارها تماماً ضد آن افعال بود نتیجه میشود یا آن بزرگواران اشتباه میکردند یا ما بر راه آنها نیستیم و اموزه های دینی را یاد نگرفتیم ! اگر ما در مسأله ای مثل مَحبت به اجزای جهان در راه آنها نباشیم شاید در خیلی از مسائل دیگر هم بر راه نباشیم و شاید اصلاً در راه هنوز قرار نگرفتهایم ...
جمله اجزا در تحرک در سکون ناطقان که انا الیه راجعون
ذکر و تسبیحات اجزای نهان غلغلی افکند اندر آسمان
با تو میگویند روزان شب جمله اجزای زمین و آسمان
ما سمیعیم و بصیریم و هشیم با شما نامحرمان ما خاموشیم
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله و سلّم میفرمایند: به صورت حیوانات نزنید ؛ زیرا آنها حمد و تسبیح خدا مىگویند .الکافی : 6 / 538 / 4 ، الخصال : 618 / 10 منتخب میزان الحکمة : 170
در
جایی دیگر از حضرت محمد (ص)
این
چنین حکایت می کنند:
روزی
ایشان از جایی عبور می کردند ، گذرشان بر
جماعتی افتاد که مرغ زنده ای را در حالی
که او را به جایی بسته بودند، مورد هدف و
نشانه گیری تیرهای خود قرار می دادند.
آنگاه
حضرت فرمودند:
این
ها چه کسانی هستند؟!
لعنت
خدا بر ایشان باد.
پس در مقام تجرید صفات نیازی نیست میلیونها صفت از موجودیت یک پدیده خارج شود تا به وجود و ماهیت آن برسیم ، مثالی ذکر میکنیم و ختم کلام :
اگر به شما بگویند فلانی شخصی است بسیار عالی اما لباس کثیفی میپوشد ، مسواک هم نمیزند و همیشه بو میدهد ، با خود میگویید شاید لااقل علم یا تخصص خاصی داشته باشد ، شاید بتوان از اینها گذشت ! حال یک بار دیگر بگویند فلانی شخصی است خوب و عالی اما دوباره بهداشت فردی رعایت نمیکند ، مسواک نمیزند ، اخلاق تندی هم دارد ، زیاد هم اهل مطالعه نیست ، غیبت هم زیاد میکند! اینبار نمیتوان صفات خوب از این فرد بیرون کشید !اصلا خوبی او دیگر معنا ندارد، این آدم از بنیان اعتقادی مشکل دارد ! دیگر فلان عمل خوب اصلاً مطرح نیست ! خوش بین نبودن به این فرد هم دال بر افترا یا سیاه نمایی نیست !
پس وقتی میبینیم در کلان شهرها سگ هارا با تیر ، ضربه ، اسید به هلاکت میرسانند ، با گربهای چنین کاری میشود، پرنده ها از صد متری فرار میکنند و ... به این جمله مهاتما گاندی فکر میکنم که:" عظمت و فضائل ملت هر کشوری را از طرز رفتار آنان با حیوانات برآورد کنید!". کسی که برای اقناع انعقاد های روانی و عقدههای روحی از گربهای دریغ ندارد ، میخواهد به فکر کشورش و مردمش باشد ؟ میخواهد به فکر دختران کوبانی یا کودکان یمن باشد ؟ میخواهد به فکر مفاهیم انسانی که در مغرب زمین زیر چکمه های شرکت های چند ملیتی در حال له شدن است بیافتد ؟ یا شاید احیای تمدن اسلامی مسأله اول او شود؟
پس بنده حقیر فکر میکنم دانشجو قبل اینکه سیاسی باشد باید اخلاقی باشد، قبل اینکه در سایتها دنیال اخبار ثانیه به ثانیه مذاکره بیفتد برود و در گوشه ای آرام کتابهای اخلاق بخواند و احکام یاد بگیرد ! برود در کنار صفحات درسی ، اندکی ولو شب امتحان ،دروس انسان شناسی بخواند که 100 واحدی است و پاس کردن آن بسی بسیار سخت ! آنگاه اگر بسیجی شد ، مدافع حرم شد ، عاشق رهبری شد ، سیاسی شد،مسئول شد یا هرچه دیگر، درود خدا بر او باد که در قدم هایش مورد تأیید اولیاء ال... است و هیچ گاه با پشتوانه ی اخلاق در سطح بین الملل و رسانه، آبروی مسلمین را نمیبرد !
پ.ن:اردلان الیاسین فرید
- ۹۴/۰۲/۰۹